Savugrilli eri puulajeista
Savustusgrillissä käytät savulastuja tai savupuuta, joista tulee savua. Riippuen savustusgrilliin laittamastasi puulajista, saat grillaamaasi erilaisen maun. Saadaksesi hyvän savun kehittymisen laita tupakointilastut veden alle noin puoleksi tunniksi. Laitat lastut suoraan hiillokselle tai kääritään folioon. Jos teet reiän foliopakkaukseen, savu valuu ulos. Laitat grillattavan grillin toiselle puoliskolle. Se grillataan epäsuoralla lämmöllä. Grillin lämpötilan tulee olla noin 100 astetta. Tammi- ja kirsikkapuu antaa miedon savun maun. Hedelmäpuista omena antaa voimakkaimman savumaun. Hickory tarjoaa ehdottomasti vahvimman savumaun. Jos haluat grillata sianlihaa, riistaa ja juustoa, hikkori on erityisen hyvä. Jos sinulla ei ole savuhaketta tai savupuuta omasta puutarhastasi, voit ostaa niitä.
Savustusgrillin valinta
Savugrilliä kutsutaan joskus grillitynnyriksi. Se on muodoltaan pitkänomainen putki, joka on halkaistu pituussuunnassa. Yläosa on saranoitu ja nostettavissa ja muodostaa siten grillin kannen. Tupakointigrillissä on kaksi kammiota. Voit grillata molemmissa yhtä aikaa, mutta voit myös grillata toisessa ja pitää ruoan lämpimänä toisessa. Laatikon kanssa grillin grillipinta on suuri. Suuressa kammiossa on kiinteästi asennettu lämpömittari.
Kantta täytyy joskus nostaa tarkistaakseen, että kaikki näyttää hyvältä. Älä nosta liian usein, koska silloin lisäät happea. Grillitynnyrisi tai savugrilli on valmistettu lämmönkestävästä metallilevystä. Tupakointigrillissä on pyörät ja sitä on helppo siirtää. Sijoita se puutarhaasi paikkaan, jossa ei tuule, jotta grillisi savu ei turhaan häiritse naapureita.